image
 |  349 22 Березня 2024 | 15:17

У Луцьку відбулася акція щодо протидії поширенню туберкульозу (ФОТО)

На Театральному майдані Луцька відбулася акція «Так! Ми можемо зупинити розповсюдження туберкульозу!», присвячена Всесвітньому дню боротьби з туберкульозом.

Про це пише ВолиньUA.

Захід організовує регіональний медичний фтизіопульмонологічний центр КП «Волинська обласна інфекційна лікарня» Волинської обласної ради за фінансової підтримки БО TBPeopleUkraine, у партнерстві із Управлінням охорони здоров’я Волинської облдержадміністрації, БО «Мережа 100% життя. Рівне», ДУ «Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України», Товариством Червоного Хреста України, Медичною лабораторією «МедЛаб», Медичним факультетом Волинського національного університету ім. Лесі Українки та Міжрегіональним журналістським центром комунікації у сфері протидії туберкульозу.

Протягом чотирьох годин жителі та гості міста могли ознайомитися із важливою інформацією про туберкульоз та мали змогу поспілкуватися з представниками громадських організацій.

Крім цього, учасникам/цям події було запропоновано пройти онлайн скринінг на туберкульоз і отримати за це у подарунок — чашечку запашної кави. Також всі бажаючі могли безкоштовно зробити швидкий тест на ВІЛ чи вірусні гепатити, долучитися до навчання із першої медичної допомоги, визначити показник глюкози в крові, виміряти артеріальний тиск, пульсоксиметрію, отримати консультацію сімейного лікаря та фтизіатра, зробити щеплення від дифтерії, правцю і ковіду, розрахувати індекс маси тіла тощо.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити