image
 |  0 4 Липня 2020 | 16:52

У Луцьку відбулася Всеукраїнська акція «200 днів брехні»

На Театральному майдані Луцька зібралося близько 30 людей. Таку кількість учасників Суспільному озвучив заступник начальника міськвідділу поліції Юрій Сидорук.

З фаєрами та плакатами лучани вийшли на акцію у підтримку підозрюваних у вбивстві журналіста Павла Шеремета.

Учасники акції виступають проти переслідування волонтерки Юлії Кузьменко, ветерана АТО Андрія Антоненко та військової медсестри Яни Дугарь. Нині усі вони під підозрою у вбивстві журналіста.

28 червня минуло 200 днів з дня оголошення підозр. Нагадаємо, увесь цей час Андрій Антоненко та Юлія Кузьменко провели у СІЗО. Яна Дугарь нині під домашнім арештом.

"Тут є повністю порушення закону, особливо презумпції невинуватості, те що без жодних аргументованих доказів, адекватних, тримають більше 200 днів Андрія, Яну і Юлю. Тим більше, що вони є ветеранами АТО, є патріотами України, Громадськими активістами", - розповів співорганізатор акції у Луцьку Назарій Тарнавський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На луцькій багатоповерхівці демонтують вентиляційне обладнання

Один із тих, хто в Луцьку прийшов підтримати акцію "200 днів брехні" - Даніїл. Свого прізвища не називає. Розповідає: він військовослужбовець однієї з механізованих бригад. Учора повернувся з полігону. За два тижні вирушає в зону бойових дій. "Це моя особиста точка болю тому що троє з ув’язнених – діючі військовослужбовці і я усвідомлюю, що це може бути кожен з нас", - каже чоловік.

Акція у Луцьку тривала до пів години. Для охорони заходу залучили 6 правоохоронців, - розповів Юрій Сидорук. Подібні акції сьогодні, 4 липня відбуваються і в інших містах України. У Києві на підтримку підозрюваних зібралося кілька сотень людей. Серед учасників – рідні підозрюваних, громадські діячі, волонтери, військові, представники націоналістичних організацій.

Джерело: UA:Волинь. 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити