image
 |  522 22 Серпня 2024 | 14:44

У Луцьку відбулося нагородження лауреатів V Міжнародного конкурсу декламаторів поезії Тараса Шевченка (ФОТОРЕПОРТАЖ)

22 серпня у Луцьку відбулося нагородження лауреатів V Міжнародного конкурсу декламаторів поезій Тараса Шевченка, ініціатором якого є Всеукраїнське об’єднання «Свобода».

Про це інформує власкор "ВолиньUA".

Захід пройшов у Волинському академічному обласному театрі ляльок. Серед присутніх були члени Луцької міської та Волинської обласної організації ВО "Свобода" і ГО "Яворина-Волинь".

V Міжнародний конкурс Шевченківських читань відбувся у відеоформаті. Свої декламування учасники присвячували захисникам України. Всього надійшло 1300 відео, з яких на конкурс було прийнято 1100 робіт у шести різних номінаціях. Потім журі після уважного перегляду обрало переможців.

Відео надійшли з 284-х населених пунктів України та 10 країн світу: США, Естонії, Німеччини, Італії, Іспанії, Чехії, Польщі, Данії, Великобританії, Туреччини.

Поезії Шевченка пролунали на конкурсі, крім українською, 8-ма мовами: англійською, італійською, польською, німецькою, арабською, азербайджанською, турецькою та кримськотатарською, а також жестовою мовою.

З вітальним словом до присутніх звернувся перший заступник голови Волинської обласної ради Юрій Поліщук, представник ВО "Свобода".

"Дякую батькам, які виховують своїх дітей в українському національному дусі. Участь у цьому конкурсі - це вклад у нашу перемогу і збереження української ідентичності. Твори Тараса Шевченка - це зброя, яка стоїть на сторожі України і українських національних інтересів", - зазначив Юрій Поліщук.

Крім нагородження учасників та лауреатів Міжнародного конкурсу Шевченківських читань гості мали можливість послухати поезію Тараса Шевченка і переглянути моновиставу "У нашім раї на землі" від Волинського академічного обласного театру ляльок. ГО "Яворина-Волинь", підприємці Валентина Магурчак та Тетяна Єлова підготували для обдарованих дітей подарунки та смаколики, яким дітвора були раді і втішені.

Довідково.

Конкурс Шевченківських читань засновано у 2020 році ВО "Свобода" та творчими шевченколюбами.

Склад професійного журі незмінний з дня заснування конкурсу, з відомих українських професійних акторів, дотичних до театральної та кіно Шевченкіани:

  • ПЕТРО ПАНЧУК – народний артист України, Лауреат Національної премії імені Т.Г. Шевченка за втілення образу Кобзаря на вітчизняній театральній сцені – Голова журі;
  • ДМИТРО ЛІНАРТОВИЧ — заслужений артист України, український воїн «Світ», актор театру, кіно і дубляжу, бард, педагог;
  • АННА АРТ-ТОПЧІЙ - українська акторка театру і кіно, режисерка, викладач акторської майстерності;
  • ОЛЕСЯ КРИВОПИША - громадсько-культурна діячка, організаторка конкурсу та міжнародних флешмобів.

Читайте також: У День Незалежності Окольний замок запрошує лучан на безкоштовну екскурсію

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити