image
 |  4 4 Вересня 2020 | 21:14

У Луцьку відбулося відкриття Міжнародного літературно-мистецького фестивалю «Лісова пісня» (ВІДЕО)

Відкриття дев'ятнадцятого Міжнародного літературно-мистецького фестивалю «Лісова пісня» відбулося сьогодні, 4 вересня, на Театральному майдані Луцька. Як розповіла голова обласного осередку Національної спілки письменників України Ольга Ляснюк, у фестивалі бере участь 11-ть учасників.

Про це повідомляє «Суспільне Волинь».

Фестиваль «Лісова пісня» триватиме три дні. Заплановані зустрічі та читання в урочищі Нечимне. Там садитимуть дерева. Ще один фестивальний день буде в Колодяжненському музеї, літературні зустрічі відбуватимуться у Ковелі на свіжому повітрі.

З Рівного разом з чоловіком та сином приїхала Валентина Люліч. Жінка саме пише поезію, тому вважає за необхідне відвідувати такі фестивалі, бо надихається тут.

«Кожен раз намагаюся відвідувати Луцьк, або їду на Ковельщину, мені подобаються ті місця, де Леся Українка писала Лісову пісню», - каже Валентина Люліч.

Учасник фестивалю Сергій Сис приїхав з Білорусі. Він захоплюється творчістю Лесі Українки. Мріє перекласти твори письменниці на білоруську мову.

Каже: «У Мінську ми її шануємо. Дуже. Це наша гордість, як і ваша».

Фестиваль «Лісова пісня» відбувається на Волині з 2001 року з ініціативи Волинської обласної організації Національної спілки письменників України. Учасниками заходу були відомі письменники з різних куточків України, а також із Білорусі, Польщі, Болгарії, Чехії, Грузії. Цьогоріч, через карантин, крім українських митців, очікують лише гостей з Білорусі, - каже голова обласного осередку НСПУ Ольга Ляснюк. Фестивальними локаціями стануть бібліотеки, навчальні заклади, музеї, парки Луцька та Ковельщини.

Нагадаємо, минулого року фестиваль «Лісова пісня» відбувся у Луцьку та Ковельському районі 6-8 вересня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Близько сотні сеньйорів та сеньйорит змагались у Луцьку (ФОТО, ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити