image
 |  7 6 Червня 2021 | 15:59

У Луцьку відбувається міжнародний мистецький фестиваль для людей з інвалідністю

У Луцьку триває міжнародний мистецький фестиваль для людей із інвалідністю "Барви творчості". Концертний день фестивалю стартував 5 червня в Палаці культури міста Луцька.

Як повідомили у Луцькій міській раді, учасники виступали в різних жанрах: поезія, вокал, інструментальне виконання, оригінальні жанри та хореографія.

Участь у фестивалі взяли люди з інвалідністю без обмежень у віці та у нозологічних захворюваннях, які займаються творчістю в різних жанрах мистецтва, інклюзивні колективи та окремі виконавці з різних куточків України та зарубіжжя.

Дорослі та діти представляли свої міста, розповідали їх історію та цікаві факти, ознайомилися з історіями інших міст та країн.

На захід завітали заступник міського голови Ірина Чебелюк, директор департаменту культури Тетяна Гнатів та начальник управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ліна Галан.

“Волинь та Луцьк сьогодні раді вітати гостей. Наше місто особливе, кожна його вуличка дихає історією. Тож ми маємо велику надію, що дні, проведені у Луцьку, стануть для вас неповторними, пам’ятними, залишать позитивні спогади.

Бажаємо вам здоров’я, радості, добра. Нехай щастям наповниться кожна хвилина вашого життя.

Ми переконані, що в Луцьку інклюзія — не ілюзія. Ми радо підтримуємо усі ініціативи, що ініціюються особливими людьми. Ми багато працюємо над тим, щоб створити комфортні умови для вашого проживання у нашому місті, перебування гостей”, - привітала присутніх Ірина Чебелюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині стартували всеукраїнські перегони на «Кубок Луцька» (ФОТО, ВІДЕО)

Під час концерту учасників фестивалю нагороджували дипломами та подарунками.

Фестиваль організували ГО "Батьків дітей з синдром Дауна та іншими порушеннями розвитку" та управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Нагадаємо, у перший день фестивалю для його учасників організували екскурсію містом, зокрема в Луцькому замку. На захід приїхали представники громадських організацій із різних областей України та Польщі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Карпатах при спуску з Говерли травмувалася туристка з Волині

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити