image
 |  2 9 Лютого 2019 | 15:34

У Луцьку відбувається Всеукраїнська проща монашества Української греко-католицької церкви (ФОТО)

На Всеукраїнську прощу монашества Української греко-католицької церкви 9 лютого до Луцька з’їхалися близько 300 посланців монашества УГКГ.

Як інформує «ВолиньUA», після Львова, Дрогобича, Києва та Чернівців Луцьк став п'ятим містом в Україні, яке прийняло посланців монашества УГКГ із усієї України.

По завершенні Архиєрейської Божественної Літургії у нижньому храмі монастиря святого Василія Великого до присутніх звернулися перший заступник голови Волинської обласної ради Олександр Пирожик, заступник голови Волинської обласної державної адміністрації Світлана Мишковець та виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт.

Зокрема Олександр Пирожик привітав присутніх із цією знаковою подією, подякував за збереження українськості нашої церкви, молитви та звичаїв, традиційних українських сімейних та родинних цінностей.

Учасники прощі взяли участь у молитовній ході до пам'ятного знаку Борцям за волю України, де відбувся молебень за наших Героїв. Такі ж молебні учасники молитовної ходи звершують сьогодні перед Холмською іконою Пресвятої Богородиці та на місці храму святого Івана Богослова на території луцького Замку Любарта.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До української церкви приєднались 225 парафій

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити