image
 |  1073 5 Травня 2024 | 10:53

У Луцьку відчутно зросте тариф на вивезення сміття

КП "Луцькспецкомунтранс" має намір змінити тариф на послугу з управління побутовими відходами.

Про це йде мова у відповідному проєкті рішення, - пише ВолиньUA.

Відповідно до вимог Закону України „Про житлово-комунальні послуги”, з метою одержання зауважень і пропозицій від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань, Луцьке спеціальне комунальне автотранспортне підприємство „Луцькспецкомунтранс” повідомляє про наміри зміни вартості на послугу з управління побутовими відходами.

Необхідність повного перегляду тарифів виникла через:

- зміни законодавства України щодо відносин, пов’язаних із запобіганням утворенню та з управлінням відходами, постанови Кабінету Міністрів України від 26.09.2023 № 1031 «Про затвердження Порядку формування середньозваженого тарифу на послуги з управління побутовими відходами, а також тарифів на збирання, перевезення, відновлення та видалення побутових відходів»;

- зміну норм надання послуг із вивезення побутових відходів у населених пунктах Луцької міської територіальної громади на 2023-2027 роки, та приведення графіків вивезення у відповідність до норм накопичення побутових відходів.

Таким чином, для усунення негативного впливу вище перелічених факторів виникла потреба в перегляді тарифу.

Якщо зміни до тарифів погодять, то вартість вивезення і захоронення побутових відходів для багатоквартирних і одноквартирних будинків з одного мешканця зросте на 21 гривню: з 38 до 59 гривень за місяць. Для будинків з присадибною ділянкою ця сума виросте на 18 грн - з 43 до 61 гривні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку автомобілі використовують тротуар для пішоходів як проїжджу частину (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити