image
 |  0 16 Січня 2019 | 14:04

У Луцьку виділять 30 тисяч гривень на корм для 11-ти ведмедів

У Луцьку в рамках природоохоронних заходів, що фінансуються за рахунок фонду охорони навколишнього природного середовища міста у 2019 році, пропонують виділити 30 тисяч гривень на закупівлю кормів для червонокнижних тварин - бурих ведмедів, рожевих пеліканів, орлана білохвоста та канюка степового.

Про це йде мова у проекті рішення виконавчого комітету "Про перелік природоохоронних заходів, що фінансуються за рахунок коштів фонду охорони навколишнього природного середовища міста Луцька у 2019 році".

Загальний бюджет заходів становить 475 тисяч гривень.

З них 60 тисяч гривень виділять на екологічно безпечне збирання, перевезення, зберігання, утилізацію і знешкодження відходів (відпрацьовані люмінесцентні лампи, побутові хімічні джерела струму тощо).

На корми червонокнижним тваринам (ведмідь бурий – 11 особин, канюк степовий – 1 особина, пелікан рожевий – 4 особини, орлан білохвіст – 1 особина), які мешкають у Луцькому зоопарку піде 30 тисяч гривень.

На заходи з озеленення міста передбачено 70 тисяч гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На «Ягодині» – черга з вантажівок більше доби очікує виїзду з України

100 тисяч гривень потратять на відновлення і підтримання сприятливого гідрологічного режиму, санітарного стану та благоустрою річок та інших водойм, створення водоохоронних зон з комплексом агротехнічних, лісомеліоративних, гідротехнічних, санітарних та інших заходів, спрямованих на запобігання забрудненню, засміченню та виснаженню водних ресурсів

Крім того, 20 тисяч гривень планується витратити на зариблення водойм на території міста.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити