image
 |  229 11 Вересня 2024 | 11:37

У Луцьку відкрили мистецький дворик обласної філармонії

У Волинській обласній філармонії 10 вересня відкрили мистецький дворик просто неба. Це новий культурно-дозвіллєвий простір для жителів Луцької територіальної громади.
 
Про це Суспільному розповів директор обласної філармонії Сергій Єфіменко.
 
 
"Частину цього дворика ми відкрили в 2022 році. Через два роки ми нарешті за рахунок концертної діяльності накопичили фінанси. Це все позабюджетні кошти і ми його нарешті завершили", — сказав керівник філармонії.
Зі слів Сергія Єфіменка, мистецький дворик слугуватиме новим культурним простором для лучан і гостей міста, де кожен може реалізувати творчі таланти в галузі музики, танцю, поезії та кіно.
 
 
Під час заходу представили культурно-патріотичний проєкт "Мистецтво і війна" за участі Волинського академічного українського народного хору, академічного камерного оркестру "Кантабіле", ансамблю ліцею з посиленою військовою підготовкою імені Героїв Небесної Сотні, військовослужбовця Олега Дмитрука та інших.
 
 
Голова громадської організації "Члени родин загиблих в АТО "Надія" Любов Карабан розповіла, що подібні заходи в теперішній час дуже потрібні.
"Ми висвітлюємо тут героїзм наших захисників і захисниць, завдяки кому ми маємо мирне небо. Надіємося, що і надалі цей мистецький дворик працюватиме, тому що ми всі так між собою пов'язані, зустрічаємося, обговорюємо проекти. Ми як родина і цей мистецький дворик свого роду є нашим родинним колом", — сказала волинянка.
 
 
Зі слів керівника Волинської обласної філармонії Сергія Єфіменка, мета такого мистецького простору — презентація жителям громади культурно-розважальних та національно-патріотичних заходів із різних видів мистецтва.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити