image
 |  0 26 Листопада 2018 | 08:55

У Луцьку відзначили 100-ліття Союзу українок (ВІДЕО)

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл взяв участь в урочистій академії з нагоди століття від дня заснування цієї громадської організації. 

Про це повідомляє прес-служба Волинської єпархії УПЦ КП. 

Перед привітанням владики заспівав архієрейський хор «Оранта». У слові архієрей подякував учасницям спілки за те, що крім повсякденних справ, вони займаються й суспільними та бережуть українську культуру. Згадуючи про роль жінки, високопреосвященний зазначив: сьогодні ми пишаємося справжніми воїнами, які оберігають наш кордон, проте не варто забувати, що гідних синів своєї землі виховала українська жінка. 

Потому керуючий єпархією вручив церковні відзнаки. 

Захід проходив у Палаці культури обласного центру після Божественної Літургії в кафедральному соборі Святої Трійці, на якій молилися члени цієї організації. 

Союз українок утворився 1918 року на Галичині, у наші часи набув всеукраїнських масштабів. Мета об’єднання – активізація жінок, піднесення їхнього освітнього й економічного рівня, суспільної праці, участь у світовому жіночому русі тощо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чемпіонка світу з дзюдо українка Білодід приміряла образи відомого журналу мод 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити