image
 |  2 14 Квітня 2019 | 17:27

У Луцьку відзначили 107-му річницю «Пласту»

14 квітня у Луцьку відбулись заходи з нагоди відзначення 107-ї річниці «Пласту».

Про це повідомляє ІА "Волинські новини".

Урочистим маршем від Театрального майдану до Замкової площі та присягами на вірність Богу та Україні відзначили в Луцьку 107-му річницю «Пласту».

Ввечері в центральному парку з нагоди річниці пластуни організують благодійну варту з піснями та іграми, до якої можуть долучитися всі охочі.

«Пласт» – національна скаутська організація України, неполітична і позаконфесійна молодіжна організація. Метою «Пласту» є сприяти всебічному, патріотичному вихованню та самовихованню української молоді на свідомих, відповідальних і повновартісних громадян місцевої, національної та світової спільнот, провідників суспільства на ідейних засадах Пласту та на засадах християнської моралі.

«Пласт» як український аналог скаутського руху зародився в Україні у 1911 році. 12 квітня 1912 року у Львові вихованці одного з засновників «Пласту» Олександра Тисовського вперше склали пластову присягу. Цю дату традиційно вважають днем народженням українського «Пласту». Засновниками організації були Олександр Тисовський, Петро Франко та Іван Чмола.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чиновники міськради Володимира прибрали парк

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити