image
 |  7 1 Січня 2021 | 17:09

У Луцьку відзначили день народження Степана Бандери (ФОТО)

1 січня у Луцьку урочисто відзначили 112-ту річницю з дня народження голови Проводу Організації Українських Націоналістів Степана Бандери.

Про це інформує власкор «ВолиньUA».

Уже традиційно лучани з цієї нагоди зібралися на площі Героїв Майдану, де священнослужителі провели коротку панахиду. Опісля відбулося громадське віче.

Серед політиків на заході були присутні депутати від ВО "Свобода": депутат Волинської обласної ради Сергій Кудрявцев, депутатка Луцької міської ради Алла Жупанюк та депутатка Луцької райради Катерина Шевченко. Також участь у віче взяли представники Луцької міської організації братства ОУН-УПА імені полковника Клима Савура, молодіжної організації ВГО «Сокіл Волинь» та небайдужі лучани.

"Цього року ми святкуватимемо 30-ту річницю незалежності України. Це поважний час, впродовж якого можна побудувати процвітаючу та сильну державу. Але українці не змогли скористатися цим шансом. Тому на 30-му році незалежності ми все ще ведемо боротьбу за існування самої держави, а не за те, щоб бути провідною силою у Європі. Успішні нації формуються на відповідному світоглядному фундаменті. Без високого рівня національної свідомості не буде успішної країни. Степан Бандера та ідеологія українського націоналізму - це те, чого справді не вистачає українцям, частина яких досі перебуває в полоні малоросійства та комплексу національної меншовартості", - наголосив у виступі член Луцького міського комітету ВО "Свобода", професор ВНУ Олексій Колісник.

Депутатка Луцької міськради Алла Жупанюк відзначила, що розбудова України залежить від активності самих українців. Допоки серед суспільства пануватиме байдужість, а українці демонструватимуть низький рівень національної свідомості та гідності, над державою завжди нависатиме загроза втрати незалежності.

"Майбутнє країни - це її молодь. Те, які цінності та світогляд вона сповідуватиме, буде визначати вектор розвитку суспільства. Впевнена - Україні потрібно більше людей, які знають українську історію, люблять свою країну та щиро прагнуть її процвітання. Наша мета - популяризувати ідеї українського націоналізму, оскільки це - найкращі ліки від колоніального минулого", - додала депутатка Луцької райради, голова Студентської "Свободи" Волинської області Катерина Шевченко.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити