image
 |  2 2 Березня 2020 | 18:26

У Луцьку вимагають провести навчання з належного кронування дерев

У Луцьку вимагають провести навчання з належного кронування дерев серед відповідальних служб.

Відповідну петицію зареєстрував Михайло Верпучинський.

"У зв'язку з наближенням весняної пори як найсприятливішої для кронування дерев, виявлення перших випадків неналежного обрізання гілок у поточному році та численних порушень вищезазначеного процесу в минулі роки, прошу вас розробити та затвердити єдині правила (рекомендації) кронування дерев у м. Луцьку, організувати та провести ряд заходів із навчання відповідальних служб обрізанню гілок без шкоди для їхнього стану та зовнішнього вигляду міста.

Як відомо, раніше МОЗ України вже був підготовлений проєкт наказу «Про внесення змін до Державних санітарних норм і правил утримання територій населених місць», згідно з яким рекомендувалося заборонити омолоджувальне обрізання дерев. Така необґрунтована робота не лише зменшує розмір крони дерев, погіршує процес очищення повітря, а й значно зменшує площу затінених територій, що здатні на кілька градусів знизити температуру повітря під час літньої спеки.

Читайте також: Як у громадському транспорті Луцька ловили «зайців» (ВІДЕО)

Подібні правила та навчання вже було успішно реалізовано в інших містах України, зокрема Кропивницькому та Львові. Так, в Кропивницькому було рекомендовано при обрізанні гілок застосовувати принцип максимального збереження крони, заборонити одноразове обрізання більш як 30% крони дерев. Розроблені правила містили приписи, рекомендації та ілюстрації стосовно підняття крони, її пониження, прорідження та обрізування дерев під лініями електромереж.

Мешканців міста дуже непокоїть кількість та стан зелених насаджень у Луцьку, тому прошу вас відреагувати та належним чином нормувати це питання", - йдеться у тексті петиції.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити