image
 |  5 7 Грудня 2018 | 13:48

У Луцьку вірменська спільнота хоче встановити пам’ятний знак

У «Старому місті» вірменська спільнота просить встановити невинним жертвам вірменського та українського народів пам’ятний знак.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії міськради з питань соціального захисту, охорони здоров'я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови 6 грудня.

Члени комісії розглянули звернення представників вірменської громади Волинської області.

Голова комісії Андрій Козюра запропонував розмістити кам’яний знак на тому місці де вірменська спільнота хоче збудувати церкву, таким чином це буде комплексно пов’язано.

Однак, керівник громади Шаген Каграманян повідомив, що за попереднім проектом пам’ятний знак хотіли встановити на місці колишнього вірменського цвинтаря, колишньої вулиці Вірменської. Однак проти була одна з місцевих мешканців, яка не погоджувалася на перенесення смітників.

Як проінформував начальник відділу охорони культурної спадщини управління культури Луцької міської ради Петро Троневич, на місці де хочуть встановити пам’ятний знак, був вірменський квартал, а в приміщенні де раніше була церква – живуть місцеві люди. Тому логічно та історично, щоб на тому місці вірменська спільнота встановила скульптуру.

Читайте також: У Луцьку муніципали демонтують старі сараї з мотлохом

Зі слів представника вірменської громади, подібні пам’ятні знаки є в інших обласних центрах України. Встановити камінь з хрестом планують за кошти вірменської громади.

Члени комісії рекомендували підтримати пропозицію.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити