image
 |  4 19 Квітня 2021 | 15:28

У Луцьку власники довели пам’ятку архітектури до аварійного стану

У Старому місті Луцька продають пам’ятку архітектури вулиці Галшки Гулевичівни, 12а за 60 тисяч доларів.

Оголошення про продаж приміщення розміщено на сайті «OLX».

Будинок розміщений у центрі історичного Луцька, який міг стати окрасою «Старого Луцька» продають за 60 тисяч доларів. Протягом року, будинок не може знайти свого власника. Будівля є у занедбаному стані із вибитими вікнами. Будинок належав Лейзору Кришталку та був збудований у 1929 році. Краєзнавець Пясецький розповідав, так: «фасад будинку Лейзора Кришталка був надзвичайно вишуканим. Це чи не один із найкращих взірців цегляного стилю в Луцьку».

Так, 1 листопада 2005 року, цей будинок придбав Андрухненко Віталій Григорович за 245 тисячі гривень. Дата державної реєстрації прав власності на нерухоме майно – 14 листопада 2005 року. Зараз будинок у власності Андрухненко Галини Мефодіївни.

На території «Старого Луцька» дві архітектурні пам’ятки перебувають у задовільному стані. Мова йде про приміщення на Плитниці, 7 і Галшки Гулевичівни, 12а, які тривалий час перебувають у приватній власності, не використовуються їх господарями і набули аварійного стану. Чи повернуть ці приміщення у власність громади?

Закинута будівля на Плитниці, 7 у Луцьку.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити