image
 |  301 3 Грудня 2023 | 16:22

У Луцьку водії масово їздять смугою руху для громадського транспорту (ВІДЕО)

Луцькі муніципали нагадують, що по вулиці Ковельській - від перехрестя з вулицею Данила Галицького організовано смугу руху для маршрутних транспортних засобів, яка позначена відповідними дорожніми знаками та розміткою. Інспектори з паркування департаменту муніципальної варти Луцької міської ради, здійснюватимуть контроль за дотриманням водіями правил зупинки, стоянки, паркування транспортних засобів на даній ділянці дороги.

Про це інформують на сторінці Департамент Муніципальної Варти Луцької міської ради.

Відповідно до п. 17.1 ПДР України, на дорозі зі смугою для маршрутних транспортних засобів, позначеній відповідними дорожніми знаками, забороняються рух і зупинка інших транспортних засобів (крім таксі та велосипедистів) на цій смузі.

Дана смуга призначена для руху лише громадського транспорту. Рух інших транспортних засобів цією смугою заборонено в тому числі для посадки або висадки пасажирів, зокрема, завантаження, вивантаження вантажу, заборонено.

За порушення вищезазначеного пункту передбачена адміністративна відповідальність, згідно ч.3 ст.122 КУпАП, штраф у сумі 680 грн.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити