image
 |  5 1 Січня 2019 | 17:11

У Луцьку вшанували 110-ту річницю дня народження Степана Бандери (ФОТО)

У Луцьку відбулися заходи, приурочені до 110-річниці дня народження провідника ОУН, Героя України Степана Бандери.

Про це інформує власкор «ВолиньUA».

Вшанувати пам’ять лідера української національно-визвольної боротьби 20-го століття на площу Героїв Майдану прийшли лучани, громадські активісти, депутати Луцької міської та Волинської обласної ради від ВО «Свобода». Представників міської влади на заході помічено не було.

Перед присутніми виступили перший заступник голови Волинської облради, свободівець, Олександр Пирожик, бойовий офіцер ЗСУ, член Луцького міського комітету ВО «Свобода» Олександр Скиба, депутат Луцької міськради від ВО «Свобода» Андрій Білан.

У своєму виступі Олександр Скиба зауважив, що йому дивно спостерігати настрої українців в тилу, які часто забувають, що на Сході йде війна і що російські окупанти загарбали частину України.

«На жаль, люди в нас часто забувають про війну і про те, що їх мирне життя тут, в тилу – це наслідок того, що його захищають українські воїни на Сході. Якби не вони – чобіт російського окупанта дійшов би і до Волині. Не можна мати таке роздвоєння у суспільстві. Вдавати, що все чудово і не помічати збройну агресію. Нація, яка хоче перемагати, має бути монолітна у своєму бажанні».

Перший заступник голови Волинської облради, свободівець, Олександр Пирожик порушив тему подвійних стандартів правлячої влади, яка намагається не помічати українських націоналістів, хоча на словах часто використовує їх ідеї задля маніпулювання свідомістю електорату.

«Нація, яка обирає хліб замість свободи не отримає ні хліба, ні свободи. Цей принцип відомий вже кілька століть. Однак, в нас часто забувають про нього. А дарма. Тому що не можна бути заможною, сучасною і прогресивною країною, якщо у суспільстві досі панує колоніальна свідомість. Якщо воно далі живе ілюзіями, що хтось за нього вирішить проблеми і принесе щастя. Такого не буде. Рабів до раю не пускають. Спочатку має відбуватися революція свідомості, а потім зростання рівня життя та успішна розбудова країни», - наголосив депутат Луцької міськради Андрій Білан.

Присутні виконали гімн України та поклали квіти до постаменту, де має бути споруджений пам’ятник Степану Бандері.

   

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити