image
 |  5 9 Вересня 2023 | 17:51

У Луцьку вшанували спортсменів, які загинули на війні з окупантами

Благодійний захід «Спортивні хроніки війни» відбувся на площі перед головним корпусом Волинського національного університету імені Лесі Українки. Участь у ньому взяла заступник Луцького міського голови Ірина Чебелюк, представники обласної влади, спортсмени та тренери, а також чимало лучан.

Про це йдеться на сайті Луцької міськради.

«Сьогоднішній день — один із тих особливих, який наша країна зараз переживає. Це ще один день, який не подарував нам особливої радості, але в цей день ми маємо пам’ятати про героїв та про тих людей, які роблять усе для нашої перемоги. Маємо цінувати ті зусилля, які ми докладаємо для того, щоб наша країна стала незалежною, - зазначила Ірина Чебелюк. - Ми не святкуємо, ми відзначаємо лише ті дати, які є важливими в житті кожного мешканця нашої громади та України. Сьогодні ми пошановуємо всіх, хто дотичний до сфери фізичної культури та спорту, адже це їхнє професійне свято. Із глибоким смутком згадуємо про тих, хто поліг у боях, тих, хто віддав своє життя, щоб мали право жити у своїй країні».

«Я впевнена, що так самовіддано, як воюють українці, мабуть, не воює жодна нація. Ця сила духу, міць та витривалість закладені у нас в крові. Сьогодні кожен має свою місію, свій фронт. Хтось із нас зі зброєю в руках боронить рубежі країни, хтось з нас посилено працює та донатить, волонтерить, допомагає хлопцям, щоб вони були забезпечені усім необхідним. Хтось навчає їхніх дітей, хтось надає їм медичні послуги. І кожен з нас не є байдужим та не стоїть осторонь від того, що відбувається в країні. Усіх нас об’єднує одне — віра в перемогу та надія на мирне життя, яке ось-ось незабаром буде. Бажаю не втрачати віри, берегти іскорку і не палати один до одного вогнем ненависті, а лише відчувати її до ворога», - наголосила вона.

Під час заходу кожен охочий зміг розгледіти виставку артефактів, якими російські терористи вбивають наших людей, а також оглянути спортивний інвентар, привезений з тих міст, де розбиті стадіони та спортшколи.

Довідково: за час повномасштабного вторгнення на полі бою та від ворожих обстрілів загинуло більше 400 українських спортсменів і тренерів. Окрім загиблих, є ще й поранені, 40 знаходяться у полоні, безвісти зниклими вважаються 30 спортсменів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знову втрата: На війні з росією загинули два молодих Герої з Волині

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити