image
 |  5 14 Грудня 2021 | 20:01

У Луцьку вшанували учасників ліквідації аварії на ЧАЕС (ФОТО)

У Луцьку сьогодні, 14 грудня 2021 року, вшанували учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Біля пам’ятного знаку «Жертви Чорнобиля», що на меморіальному комплексі «Вічна слава», зібралися представники влади області, військові, ліквідатори та їхні родини.

Про це повідомляє Управління інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації.

Зокрема священик відправив панахиду, опісля присутні поклали квіти до підніжжя пам’ятного знаку та хвилиною мовчання віддали шану загиблим ліквідаторам Чорнобильської аварії.

«Вони рятували людей та ліквідовували наслідки трагедії, жертвуючи власним здоров’ям та життям. Вони – ліквідатори аварії на Чорнобильській атомній електростанції, які чудово знали, що ні один не вийде звідти здоровими, однак виконували свою роботу задля нашого з вами майбутнього», – зазначив керівник ГО «Союз інвалідів Чорнобиля Волині» Ростислав Кухтей.

Окрім того, заступниця голови ОДА Людмила Тимощук та перший заступник голови обласної ради Юрій Поліщук поклали квіти до меморіальної дошки Анатолія Грищенка – пілота-випробувача, ліквідатора аварії на Чорнобильській АЕС.

Слід зазначити, що у поточному році минуло 35 років від найбільшої за масштабами та наслідками техногенної катастрофи двадцятого століття – аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Серед ліквідаторів аварії на ЧАЕС – 3,5 тис волинян.

До слова, щорічно в Україні 14 грудня вшановують учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Пам'ятний день було започатковано указом президента від 10 листопада 2006 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У місті на Волині на пам’ятнику воїнам АТО пропонують розмістити лише фото загиблих в бою

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити