image
 |  7 30 Липня 2021 | 09:56

У Луцьку встановлять пам’ятник Степану Бандері (документ)

Луцька міська рада в особі міського голови, громадська організація «Волинське Братство ветеранів ОУН-УПА імені полковника Клима Савура» та Луцька міська організація ВО «Свобода» підписали меморандум щодо спорудження пам’ятника провіднику ОУН Степану Бандері в місті Луцьку до 31 грудня 2023 року.

Про це інформує власкор «ВолиньUA».

Як йдеться у тексті документу, сторони об’єднують та координують зусилля задля забезпечення реалізації проєкту спорудження пам’ятника провіднику ОУН Степану Бандері в місті Луцьку.

Місцем будівництва пам’ятника є історична частина міста у сквері між будинками по вулиці Лесі Українки 16а та 24. Монумент має бути виконаний на повний зріст на постаменті.

Сторони узгоджують попередньо подальший комплекс заходів, які мають бути здійснені Луцькою міською радою для реалізації проєкту:

- не пізніше 15 вересня 2021 року оголосити конкурс на ідею пам’ятника Степану Бандері;

- до комісії з проведення конкурсу включити по одному представнику від Братства ветеранів ОУН-УПА імені полковника Клима Савура та Луцької міської організації ВО «Свобода» та до 15 грудня 2021 року оголосити результати;

- не пізніше 30 грудня 2021 року замовити проєктно-кошторисну документацію на спорудження пам’ятника;

- при підготовці проєкту рішення міської ради про бюджет на 2022 рік передбачити кошти на будівництво пам’ятника Степану Бандері;

- реалізувати наміри та завдання, передбачені в Меморандумі, до 31 грудня 2023 року, до 115-річчя від дня народження Степана Бандери.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинь – у ТОП-20 областей за кількістю витрачених на ремонт бюджетних коштів: на що їх витратили?

Сторони зобов’язалися докладати усіх зусиль задля вирішення необхідних організаційних питань. Меморандум набирає чинності з моменту підписання та діє до моменту досягнення домовленостей.

Від імені Луцької міської ради документ підписав міський голова Ігор Поліщук, від громадської організації «Волинське Братство ветеранів ОУН-УПА імені полковника Клима Савура» - Богдан Вівчарик, від Луцької міської організації ВО «Свобода» - Микола Федік.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити