image
 |  9 7 Листопада 2019 | 15:04

У Луцьку втретє стартував відроджений фестиваль «Оберіг-2019» (ФОТО)

З сьомого по дев’яте листопада 2019 року в приміщенні Палацу культури міста Луцька відбуватиметься Всеукраїнський фестиваль авторської пісні та співаної поезії «Оберіг».

Про це інформує власкор ВолиньUA.

Цей рік став ювілейним для фестивалю – тридцять років тому Луцьк оголосив на всю Україну про пошук та підтримку молодих виконавців у жанрах співаної поезії, авторської пісні, аби відродити спадщину минулих віків і сучасних визвольних змагань українського народу, створити новий якісний продукт для програм радіо і телебачення.

«Ці дні три дні пройдуть в культурній атмосфері. Запускаємо «Обереги» для студентів», - розповів перший заступник голови Волинської обласної ради, свободівець Юрій Поліщук.

«Я слідкую за культурним життям нашого міста, є різні фестивалі, малих й великих масштабів, але «Оберіг» має заявити про себе на всю Україну. Ця подія стане основним дійством на Західній Україні. А Луцьк має всі шанси стати культурною столицею нашої країни», - розповідає депутат Волинської обласної рали, свободівець Сергій Сівак.

Також він додає, що в майбутньому будуть організовувати виїздні концерти по українських містах, аби більше популяризувати авторські пісні.

«Оргкомітет фестивалю організовував два виїздні концерти у Ковелі та Володимирі-Волинську, які пройшли на досить високому рівні», - зазначає Сергій Сівак.

До слова, цьогоріч 62 виконавці зареєструвалися для участі у фестивалі авторської пісні «Оберіг». Для порівняння, у минулі роки було приблизно 50 учасників.

У конкурсі є учасники майже з усіх куточків України. Окрім волинських виконавців, братимуть участь представники Одещини, Луганщини, Донеччини, Дніпра, Харківщини, Миколаївщини, Черкащини, Чернігівщині, міста Києві та Київської області, з міста Кропивницького, Львівщини, Рівненщини, Хмельниччини, Вінниччини, Тернопільщини, Автономної республіки Крим.

«Приємно, що фестиваль від початків має свою чітку україноцентричну ідеологію - антипропаганда чужинських цінностей, «рускаго міра» та пропаганда свого, українського світогляду і менталітету. Недаремно ініціатива відродили його пішла саме від націоналістів, нашої, свободівської фракції в обласній раді...

Фестиваль не був би успішним також без елементу волонтерства. Є ряд людей, які допомагаюсь нам на волонтерських засадах - у т.ч. і фінансово. Це й депутати обласної ради, і керівники підприємств, інші благодійники. Зрештою, і сам фестиваль здійснює саою волонтерську місію: виручені від Гала-концерту кошти ми спрямовуємо на пртреби бійців наших військових частин, які воюють проти російського окупанта», - заявив член оргкомітету фестивалю, депутат Волинської обласної ради від ВО «Свобода» Олександр Пирожик

«Ми підтримуємо «Оберіг» вже третій рік. Цей захід знаковий для нас, тому для нас за честь бути причетними до фестивалю авторської пісні. Ми докладемо усіх зусиль, щоб кожен учасник відчув себе, як дома. І поїхав з фестивалю з гарними враженнями», - додала директор Департаменту культури Луцької міської ради Тетяна Гнатів.

«Люди розуміють і знають про цей авторський фестиваль. Ріст учасників дуже великий і приємно, що кожен із них є індивідуальною особистістю».
«До фестивалю державності через культуру. Цей фестиваль «Оберіг» - це якісна ін’єкція, яка приведе до появи нових українських виконавців».

Журі фестивалю очолюють відомі письменники, громадські діячі брати Дмитро та Віталій Капранови. У складі журі - Едуард Драч, Сергій Лазо, Володимир Смотритель, Юрій Поліщук та Ігор Баранюк.

Слід додати, що з 60 учасників журі конкурсу виберуть 10 найкращих, які отримають відзнаки та грошові призи.

Традиційно, зібрані під час фестивалю благодійні кошти передадуть двом військовим частинам.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити