image
 |  5 16 Вересня 2019 | 23:31

У Луцьку за один місяць «посіріла» нова дорожня розмітка

У Луцьку нова дорожня розмітка, нанесена ТзОВ «ХІМІЯ ПАРК», стерлася за один місяць експлуатації.

Про це повідомив депутат Луцької міськради (фракція ВО "Свобода") Андрій Білан.

Обранець громади сфотографував стан дорожньої розмітки на відрізку вулиці Ковельська та пішохідний перехід поряд з Луцьким навчально-реабілітаційним центром та медколеджем.

Як зазначає Андрій Білан, ще у квітні департамент ЖКГ Луцькради уклав договір з переможцем тендеру ТзОВ «ХІМІЯ ПАРК» про нанесення дорожньої розмітки на суму 1 мільйон 503 тисяч гривень.

"З роботою ніхто не поспішав. Нарешті, десь у середині серпня, нанесли розмітку. З того часу минув місяць. Її теперішній стан можна побачити на фото. Біла фарба за місяць часу затерлась та стала сірою. Хоча виконавець робіт ТзОВ «ХІМІЯ ПАРК» у договорі дав гарантію на термін експлуатації не менше 6 місяців (при нанесені дорожньої розмітки фарбою) та не менше 24 місяців (при нанесені дорожньої розмітки за допомогою холодних ластикових матеріалів).

Розумні вчаться на помилках інших, а дурні - на своїх власних. Життя нічому не вчить луцьких комунальників. Саме рік тому на ТзОВ «ХІМІЯ ПАРК» скаржились чиновники у Рівному. Скарги стосувалося якості нанесення дорожньої розмітки. Ситуація була схожа з нашою. У мерії Рівного все списували на систему «Прозоро»: мовляв ми ж не винні, що переможцем тендерних торгів стала саме ця фірма. Однак, це замилювання очей, адже контроль за виконанням робіт та їх прийом у виконавця - за комунальниками. Аналогічно й у Луцьку".

Читайте також: Міста просять «Слуг народу» не скасовувати пайову участь

Депутат наголошує: комунальники Луцька певно не усвідомлюють, що саме вони несуть відповідальність за стан розмітки у місті, яка впливає на безпеку руху.

"Саме чиновники пишуть вимоги до фірм та якості робіт. Чиновники приймають роботи, контролюючи якість або не контролюючи її. Саме вони мають повне право не платити, якщо роботи зроблені неякісно. Що маємо у підсумку? Півтора мільйони гривень пішло з міського бюджету на розмітку, яка зникне повністю ще до зими. Гроші з міського бюджету потрачені на вітер. А комунальникам до цього немає ніякого діла".

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити