image
 |  13 31 Березня 2019 | 09:52

У Луцьку запрацювали всі виборчі дільниці вчасно та без порушень

У Луцьку запрацювали всі виборчі дільниці, на даний час фактів порушень у роботі – не зафіксовано.

Про це інформує власкор «ВолиньUA».

Сьогодні в Україні проходять вибори Президента України. Усі виборчі дільниці відкрились о 08:00 год і працюватимуть до 20:00 год.

У Луцьку діє 84 дільниць (74 звичайних і 10 спеціальних). До списків виборців включено 155,661 тисячі осіб.

Голосування у місті Луцьку, станом на 9.45 відбувається без порушень. На даний час проголосувало 7% виборців.

Нагадаємо, що на Волині фіксують порушення пов'язані з роботою дільниць.

Зокрема, станом на 07:30 ранку 31 березня, спостерігач ОПОРИ на дільниці №070366 у селі Доротище Ковельського району (округ №21) зафіксував, як принаймні двом особам виписували посвідчення на порожніх проштампованих бланках від ОВК просто у приміщенні дільниці.

На прохання спостерігача надати відповідну постанову про призначення вказаних осіб у комісії відмовили. Відтак, доказів призначення саме цих осіб до складу комісії спостерігачеві не надали.

ОПОРА вбачає у цьому випадку перевищення повноважень з боку ДВК, оскільки такі повноваження не передбачені в статті 27 Закону України «Про вибори Президента України».

Читайте також: Сьогодні в Україні обирають президента

Також станом на 07:54 в селищі Торчин Луцького району на дільниці №070489 (округ №20), під час вкидання контрольних листів у виборчі скриньки, спостерігачі, окрім спостерігача ОПОРИ, розписалися на листах у місці, де мали ставити свої підписи члени виборчої комісії.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити