image
 |  4 3 Грудня 2019 | 17:49

У Луцьку зарибнили Стир: як це було?

У воду випустили тонну 200 кілограмів карпа та 300-та кг карася, - розповів рибалка Любомир Третяк, який долучився до акції.

Лучанин Андрій Митура розповідає: "Риболовлею цікавиться з дитинства".

Рибалка Андрій Митура:

“З кожним роком популяція зменшується. Такі риби які я ловив колись у дитинстві то зараз їх дуже мало попадається. Наприклад, судака дуже мало. Це одиничні екземпляри. Ляща, коропа мало. Риба є, але у лапках”.

Рибалка каже: "Сьогодні зібрались біля заплави річки Стир, що на вулиці Ковельській в Луцьку, аби випустити у водойму близько 13-ти тисяч голів риби.

Рибалка Андрій Митура:

“Ми і минулого року всі скидалися громадою. Зариблювали так само і Теремнівські ставки товстолобом. Сюди запускали і линка, карася, коропа минулого року.”

Неподалік рибалить Олександр. Свого прізвища на камеру чоловік не називає.

Рибалка Олександр:

“Вийду, подивлюся. Ось таких 5, 6, 2, 3. Сьогодні немає. Одну спіймав. Погуляти треба, з товаришами треба поговорити".

Один із співорганізаторів акції Любомир Третяк розповів: "Власними силами вдалося зібрати понад 68-м тисяч гривень".

Читайте також: У Луцьку зарибнили річку Стир (ФОТО)

Співорганізатор зариблення річки Стир Любомир Третяк:

“Риба 1 тонна 200 карпа - це близько 4-х тисяч голів. Карася у районі 300-т кілограм. Його нам можна сказати подарували. Привезли цю рибу з села Старостав з рибного господарства. Риби з кожним роком все меншає. Рибу рибалки воловлюють, а що ми лишимо своїм дітям. Треба поповнювати запаси риби.”

Начальник відділу іхтіології та регулювання рибальства волинського рибоохоронного патруля Олександр Климнюк говорить - карп та карась повинні добре прижитися у водоймі.

Начальник відділу іхтіології та регулювання рибальства волинського рибоохоронного патруля Олександр Климнюк:

“Однією з проблем у нас є порушення весняно-літньої наростової кампанії у зв'язку з тим, що понижується рівень води. Вони на мілі не можуть відкласти ікру. Якщо відкладуть то вона гине. Тому проводять такі зариблення. Встановлюють штучні наростові гнізда, щоб збільшити популяцію.”

Любомир Третяк каже: зариблюють заплаву річки Стир луцькі рибалки вдруге. Додає, навесні закуплять і запустять судака.

Детальніше - у сюжеті UA:Волинь.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити