image
 |  5 21 Листопада 2018 | 11:25

У Луцьку затвердили Програму впорядкування малих архітектурних форм

Затверджено Програму впорядкування малих архітектурних форм у Луцьку.

Таке рішення було ухвалене під час засідання виконкому.

«Благоустрій міста Луцька – один із пріоритетних напрямів його розвитку. Протягом останніх десятиліть через відсутність належного контролю, на території міста розміщується значна кількість самовільно встановлених малих архітектурних форм, тимчасових споруд та різноманітних конструкцій (торгові кіоски, металеві гаражі, дерев’яні сараї, паркани та загорожі, обмежувачі руху автотранспорту тощо). Зазначені об’єкти встановлені з порушенням Правил благоустрою міста Луцька, Правил розміщення та функціонування тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності на території міста Луцька, Земельного Кодексу України, Закону України «Про благоустрій населених пунктів», - зазначила директор Департаменту муніципальної варти Юлія Сиротинська.

Департамент муніципальної варти Луцької міської ради починаючи з жовтня 2015 року проводить активну роботу щодо контролю за розміщенням та демонтажу незаконно розміщених малих архітектурних форм, тимчасових споруд та конструкцій. За цей час в місті демонтовано силами департаменту муніципальної варти, а також власниками добровільно, понад 1700 тимчасових споруд та конструкцій. Проте, на сьогодні на території міста налічується ряд незаконно розміщених тимчасових споруд та конструкцій, зокрема значна кількість старих сараїв, парканів і загорож, які підлягають демонтажу.

У підсумку члени виконкому підтримали проект рішення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Муніципали навчали лучан не смітити на вулиці (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити