image
 |  13 13 Травня 2021 | 20:19

У Луцьку завершився обласний чемпіонат із важкої атлетики (ВІДЕО)

У Луцьку відбувся обласний чемпіонат з важкої Атлетики серед чоловіків та жінок. На змагання приїхали 25 спортсменів з різних районів області.

Як розповів «Суспільному» директор спортивної школи Ярослав Вітер, на змаганнях спортсмени мають лише три підходи, за які на помості мають показати найкращий результат.

«Спортсмен, буває, готується 2-3 місяці, щоб підняти три підходи на помості, він має усі зусилля витратити саме на цей підхід, який виконує, він не має права на помилку», – говорить керівник закладу.

Спортсмен із села Княгининок Луцької громади Дмитро Миронюк перед виходом на поміст розповів, що за суперника вважає штангу та власні результати.

«Якщо ти кожен раз будеш перемагати себе, то це буде стимулювати до нових вершин», – говорить спортсмен.

Тренер спортсмена Микола Миронюк приїхав на змагання з чотирма спортсменами, які тренуються вже багато років, з молодших класів школи.

Тренер Сергій Супоровський із села Жидичин раніше виховував спортсменів у Луцьку. Згодом, каже, вирішив повернутися у рідне село, щоб там популяризувати спорт. Говорить: на обласні змагання приїхав із «дівочим батальйоном».

«Хлопці тільки приїхали зі Славутича: були призерами і зараз відпочивають, а дівчатка не виступали», – зазначив тренер.

Особистий рекорд та першість у ваговій категорії 49 кілограмів здобула спортсменка Ірина Гаврилюк із села Жидичин. Зі слів дівчини, результат їй вдалося покращити у ривку. Спортсменка додала: в кожного свій секрет перемоги.

«Мене заспокоює музика, а деяких дівчат треба розізлити, напрягти, аби вони підняли свої результати», – зазначила важкоатлетка.

У підсумку серед дівчат та жінок «золоті» нагороди отримали Юлія Ткачук (вагова категорія – 45 кілограмів), Ірина Гаврилюк (вагова категорія – 49 кілограмів), Марія Вінцюк (вагова категорія – 59 кілограмів), Валерія Козак (вагова категорія – 64 кілограми), Інна Ганіч (вагова категорія – 71 кілограм), Анастасія Степанюк (вагова категорія – 76 кілограмів).

Серед хлопців і чоловіків перші місця отримали Кирил Чайковський (вагова категорія – 55 кілограмів), Дмитро Омельянець (вагова категорія – 61 кілограм), Дмитро Миронюк (вагова категорія – 67 кілограмів), Давид Костюк (вагова категорія – 73 кілограми), Віктор Довган (вагова категорія – 81 кілограм), Андрій Микитюк (вагова категорія – 89 кілограмів), Олег Генсіровський (вагова категорія – 96 кілограмів), Дмитро Марчук (вагова категорія – 109 кілограмів) та Ілля Морозович (вагова категорія – більше 109 кілограмів).

«Срібні» нагороди отримали Назар Сюйва, Андрій Сохацький, Юрій Дричик, Максим Найдич. "Бронзу" здобули Тарас Романюк, Богдан Яриніч і Віталій Владика.

За підсумками змагань та попередніх результатів, переможці увійдуть у збірну області, щоб представити Волинь у червні на чемпіонаті України в Хмельницькому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинська боксерка Тетяна Коб здобула першу нагороду на міжнародному турнірі в Чехії

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити