image
 |  0 22 Червня 2023 | 17:14

У Луцьку знайшли спосіб стягнути борги за воду із злісних боржників

У Луцьку знайшли варіанти як стягнути борги зі злісних боржників.

Про це інформують у КП "Луцькводоканал", - пише ВолиньUA.

КП «Луцькводоканал» упродовж двох років відпрацьовувало різні методи роботи з боржниками – застосовувалися оповіщення, попередження, візити та детальне інформування боржників. На жаль, це не давало очікуваного ефекту. Але настав той час, коли кожен із боржників нестиме відповідальність за ігнорування своєчасної оплати послуг водопостачання і водовідведення. Наразі підприємство відпрацювало модель, яка спонукає боржників оплачувати свої борги дуже швидко і в повному обсязі.

На сьогодні вже понад 400 боржників за послуги водопостачання і водовідведення зафіксовано в судовому порядку й автоматично передано до виконання приватному виконавцю. За чотири місяці 2023 року подано позовів на загальну суму 7,4 млн грн.

Робота з боржниками пришвидшилась завдяки тому, що цю діяльність провадять приватні виконавці, а не тільки державні, як це було в минулому. Нова модель роботи діє дуже швидко та ефективно, адже боржникам оперативно блокуються усі їхні картки й рахунки, усі фінансові та майнові операції тощо, відповідно до прийнятих вимог законодавства. Зазвичай у таких ситуаціях боржник дуже швидко знаходить можливість сплатити увесь свій борг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скандал у Луцьку: адвокат масажного салону каже, що дівчата там не просто працюють, а й проживають

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити