image
 |  4 4 Жовтня 2023 | 17:44

У Луцьку з'явиться новий сквер

У Луцьку підбили підсумки конкурсу на кращу ідею облаштування скверу Генерала Владислава Андерса, що на вулиці Ковельській у місті Луцьку.

Конкурс був оголошений ще у червні Генеральним Консульством Республіки Польща в Луцьку та міською радою.

Учасникам, вік яких до 25 років, було запропоновано композиційними або художніми засобами відобразити ідею польсько-української історичної спадщини. А також увіковічити постать славетного генерала. Обов'язкова умова проекту — розміщення громадського простору на території скверу, площа якого 0,1404 га.

Після розгляду шести конкурсних проєктів, фахове журі обрало переможців: перше місце – Арсен Подоляк, студент ЛНТУ, друге місце – Богдан Станкевич, студент ЛНТУ; третє місце – Пауліна Моравска, м. Краків (Польща). Усі отримають фінансове заохочення, яке забезпечило Генеральне Консульство Республіки Польща в Луцьку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку працює магазин з російськомовною вивіскою

1 (перша) премія – перше місце – грошова винагорода у розмірі 1000 (одна тисяча) євро у гривневому еквіваленті; 2 (друга) премія – друге місце – грошова винагорода у розмірі 600 (шістсот) євро у гривневому еквіваленті; 3 (третя) премія – третє місце – грошова винагорода у розмірі 400 (чотириста) євро у гривневому еквіваленті. Розмір грошової винагороди у гривневому еквіваленті розраховується відповідно до курсу НБУ.

Роботи з облаштування скверу у Старому місті відбудуться уже навесні наступного року.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити