image
 |  2 2 Квітня 2018 | 12:36

У Львові завершилися навчання за участі ЛИТПОЛУКРБРИГ

У Львові слухачі курсу чотиритижневої навчальної місії з планування операцій за стандартами НАТО успішно завершили навчання.
Про це 02 квітня 2018 року повідомляє офіційний веб-сайт Міністерства оборони України.
З вітальними словами до військовослужбовців та інструкторів звернулися заступник командира ЛИТПОЛУКРБРИГ полковник Володимир Юданов, виконувач обов’язків командира 80-ї окремої десантно-штурмової бригади полковник Дмитро Братішко.
Командир Литовсько-Польсько-Української бригади імені Великого гетьмана Костянтина Острозького бригадний генерал Зенон Бжушко подякував усім учасникам за плідну роботу, якісну організацію навчання та відповідальне ставлення до нього.
Переконаний в тому, що набуті знання дозволять вам в майбутньому якісно організовувати свою професійну діяльність. Вражений вашим бажанням до здобуття нових знань та досвідом, якого ви набули за останні роки, — наголосив він.

На завершення заходу бригадний генерал Зенон Бжушко та полковник Дмитро Братішко провели урочисте вручення сертифікатів міжнародного зразка випускникам.
За словами заступника начальника штабу багатонаціональної бригади з логістики підполковника Андрія Кіхтана, цей курс було запроваджено для офіцерів батальйонної ланки аби дати їм загальне уявлення про стандарти НАТО.
Цей виїзний курс ми проводили вперше і маю надію в тому, що він був корисним, адже ми намагалися дати максимальний об’єм знань, виходячи із відведеного часу. В подальшому офіцери зможуть використовувати набуті знання під час виконання своїх безпосередніх обов’язків, адже рано чи пізно вищевказані стандарти укоріняться в Українському війську, — підкреслив офіцер.

За його словами, навчальні вправи і завдання були різними, без конкретної прив’язки до місцевості.
Навчали наших колег планувати операції, а потім «розбирали» їхні напрацювання під час практичної фази навчальної місії. Варто наголосити на тому, що для вправ ми не використовували жодних електронних систем, пристроїв — усе відпрацьовувалося на папері. Це робили з тією метою аби продемонструвати слухачам методику планування операції без застосування технологічних «штучок», а лише завдяки їхнім знанням, досвіду колег. Гадаю, ми з цим упоралися, — сказав офіцер.

В свою чергу, полковник Дмитро Братішко додав, що отримані навички застосовуватимуться не лише слухачами курсу у повсякденній діяльності, а й передаватимуться ними до інших військових колективів.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити