image
 |  0 8 Листопада 2017 | 06:56

У Люблинецькій ОТГ на Ковельщині спробують замінити голову громади

Побути в ролі голови громади спробують себе старшокласники, взявши участь у дебатах на тему «Якби головою громади був/була я…». На пропозицію відгукнулося декілька учнів, а ідею підтримали вчителі місцевої школи.

Про інформують в обласній громадській організації «Асоціація підтримки та розвитку об'єднань співвласників багатоквартирних будинків та органів самоорганізації населення».

За інформацією організаторів, у Люблинецькій громаді стартував перший навчальний семінар для старшокласників на тему «Мої права та обов’язки у громаді де я живу». Захід відбувся в межах Школи громадської активності.

Учасники приємно здивували своєю включеністю та відкритістю. Багато учнів демонстрували свою активну громадську позицію та бажання змінювати громаду на краще. «Вас сміливо можна називати активістами…» - зазначила тренер заходу.

6,11,2017 Люблинець старшокласники (31)

В ході роботи учасники заходу не лише аналізували напрями, над якими слід працювати в громаді, а й одразу пропонували варіанти вирішення багатьох проблем з аргументаціями та навіть закликами на кшталт «Слід починати з себе!». Напрацьовані матеріали будуть враховані під час розробки власне Стратегії розвитку громади.

Таких семінарів у Люблинецькій громаді заплановано два. Перший провели на базі опорного навчального закладу «Люблинецька загальноосвітня школа І-ІІІ степенів». Навчальні семінари включають теми різноманітних проявів громадської активності, завдяки яким вже сьогодні молодь може бути включеною у процеси розвитку громади; гендерної рівності, а саме – існуванню потенційних можливостей для дівчат та хлопців проявляти свою позицію та активність.

На заході було оголошено, що невдовзі відбудуться дебати на тему «Якби головою громади був/була я…», учасниками якого зможуть стати всі бажаючі з числа учасників семінарів. На пропозицію відгукнулося кілька учнів і, звичайно ж, дану ідею підтримали вчителі школи.

6,11,2017 Люблинець старшокласники (18)

Тренінг став яскравим доказом, що молодь – майбутнє громади, а активні дії – рушії змін. І щоб допомогти молодим людям у їх всебічному розвитку, тренер заходу підготувала матеріали про різноманітні можливості для підлітків: розповіла про ресурсні центри, про можливості для членів громадських або волонтерських організацій, про програми молодіжних обмінів, про тренінги та гранти тощо.

Семінари відбуваються в межах реалізації проекту «Громадська участь як основа системного розвитку громад», що реалізується ВОГО «Асоціація підтримки та розвитку об'єднань співвласників багатоквартирних будинків та органів самоорганізації населення» за фінансової підтримки ПРООН.

6,11,2017 Люблинець старшокласники

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити