image
 |  4 15 Січня 2023 | 14:13

У Маневичах ЖКГ не обслуговуватиме багатоквартирні будинки

З 2017 року Маневицьке виробниче управління житлово-комунального господарства обслуговувало багатоквартирні будинки на основі рішення виконавчого комітету селищної ради.

Про це повідомили на сторінці громади, - пише ВолиньUA.

Проте ця підстава не передбачена у діючій редакції Закону України «Про житлово-комунальні послуги». Тому з 1 січня 2023 року Маневицьке ВУЖКГ не обслуговує багатоквартирні будинки, а за вивезення та захоронення сміття будуть нараховувати як за окремий вид послуг.

Відповідно найближчим часом припинять:

  • Технічне обслуговування та поточний ремонт внутрішньобудинкових систем
  • Поточний ремонт конструктивних елементів, технічних пристроїв
  • Обслуговування димових та вентиляційних каналів

Також подадуть інформацію в ТзОВ «Волиньелектрозбут», і місця загального користування (сходові клітки, підвали) відключать від електропостачання.

Для відновлення надання даних послуг потрібно укласти договір з Маневицьким ВУЖКГ на управління будинком. В грудні 2022 року відбулися збори зі співвласниками для визначення виду і переліку послуг по кожному будинку.

В подальшому співмешканці повинні зібрати загальнобудинкові збори, визначити перелік необхідних послуг та повідомити його адміністрації Маневицького ВУЖКГ для підготовки колективного договору на управління будинком. Також можна об’єднатися і створити ОСББ.

Важливо, що в разі неприйняття жодного рішення не буде здійснюватися відшкодування субсидій та пільг із послуги з управління будинком. Телефон для довідок: 097 332 6752.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити