image
 |  0 3 Липня 2020 | 08:48

У маневицького депутата відберуть незаконно виділену йому землю

За втручання прокуратури на Волині депутат поверне громаді незаконно виділену йому земельну ділянку вартістю півмільйона гривень.

Маневицький районний суд задоволив позов Маневицької місцевої прокуратури Волинської області про визнання незаконними та скасування рішень однієї з сільрад на Маневичині щодо відведення у власність депутату сільради земельної ділянки.

Обранець громади на сесії, не повідомивши про наявність у нього конфлікту інтересів, взяв участь у голосуванні й проголосував "за" виділення собі безоплатно ділянки площею 0,25 гектара й вартістю 500 тисяч гривень.

Згодом суд визнав депутата винним у порушенні вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів (адміністративні правопорушення, передбачені ч. ч. 1,2 ст. 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення).

Прокурори ж звернулися до суду, аби скасувати незаконні рішення сільської ради, ухваленні у порушення вимог Закону України «Про запобігання корупції».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Маршрутки на Світязь – під забороною: у Шацькому районі посилюють карантин

👨‍⚖️Суд пристав на позицію прокуратури, відтак депутат поверне незаконно отриману земельну ділянку громаді.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити