image
 |  5 13 Квітня 2022 | 19:17

У Маріуполі залишаються у заручниках в окупантів 120 тисяч українців

У блокадному Маріуполі досі залишаються близько 120 тисяч жителів в очікуванні на евакуацію, ще приблизно 60 тисяч людей перебувають на околицях міста.

Про це повідомив під час брифінгу мер міста Вадим Бойченко, пише УНН.

Цитата

"До підконтрольної частини нашої держави виїхало з міста десь 150 тисяч населення, і в місті, на жаль, зараз залишаються і чекають евакуацію десь приблизно більше 100 тисяч населення, десь 120 тисяч населення. Навколо міста також люди згуртувалися і чекають цієї евакуації, десь ще 60 тисяч населення", - сказав Бойченко.

Деталі

При цьому мер міста повідомив, що від бомбардувань росіянами у Маріуполі пошкоджено 90% будівель. При цьому 40% житлового фонду - знищено повністю.

За його словами, майже половина житлових будинків у Маріуполі вже не можуть бути відновленими. Отже, без домівок лишились близько 84 тисяч місцевих жителів.

"Це реванш за нескореність міста в 2014-2015 роках, коли пропонували так званий «рускій мір». Він не відбувся, місто не скорилось. Всі 8 років місто розвивалось, ми розвивали транспортну інфраструктуру, лікарні. В це було вкладено багато праці, а в цей час в Донецьку жодної зміни не відбулось. Вони знищили місто, щоб ніхто це не побачив", - зазначив Бойченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харківщина: від обстрілів РФ загинули 7 людей, у лікарні померла поранена дворічна дитина

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити