image
 |  5 15 Червня 2020 | 19:57

У медзакладі під Києвом пацієнт убив лікаря, – поліція

У Володарській центральній районній лікарні на Київщині пацієнт із психічними розладами завдав смертельного ножового поранення лікарю-педіатру.

"Трагедія трапилась сьогодні (15 червня — ред.), близько 1-ї години ночі, у Володарській районній лікарні. Після того, як чоловік скоїв злочин, він втік у невідомому напрямку. На його пошуки та затримання по тривозі був піднятий особовий склад місцевої поліції, Ставищенського та Тетіївського районів", — повідомляють у пресслужбі обласної поліції. 

У поліції зазначили, що киянин приїхав на гостини до родичів в смт. Володарка, де почав поводитися агресивно. Родичі викликали швидку медичну допомогу. Медики, зі свого боку, попросили допомоги у поліції, щоб транспортувати чоловіка до районної лікарні. Згодом до поліції надійшло повідомлення про те, що цей чоловік завдав смертельне ножове поранення працівнику медзакладу і втік. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 33-річний поляк оскаженів і через національну неприязнь обстріляв українців із газового пістолета

На місці події правоохоронці з’ясували, що в лікарні чоловіка оглянули і виявили у нього певні психічні розлади. Медики почали домовлятися про подальше транспортування хворого до спеціальних психіатричних установ і одна з таких установ погодилася забрати хворого, утім за певних умов – підготувати пакет документів та результати аналізів. З цієї причини співробітники медзакладу вирішили залишити пацієнта до ранку.

Пацієнта помістили до спецпалати з металевою решіткою, де мають утримуватись затримані особи, які можуть бути суспільно небезпечним, утім чоловіку вдалося вийти з палати, яку належним чином не закрили. Пацієнт проник до кімнати медперсоналу, схопив там ніж і завдав ним удар в шию лікарю-педіатру. Після того, він втік у невідомому напрямку.

Наразі поліцейські затримали 45-річного нападника у порядку ст. 208 КПК України. Запобіжний захід йому обере суд. За даним фактом поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Старовижівщині затримали наркоторговця

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити