image
 |  2 23 Травня 2021 | 13:44

У Міноборони Британії вважають Росію «загрозою номер один» своїй безпеці

Головну загрозу для Великої Британії представляє Росія, - заявив в інтерв'ю виданню The Telegraph британський міністр оборони Бен Воллес.

На його думку, про це свідчить активність російських військових кораблів поблизу морських кордонів Великої Британії, - пише Інтерфакс-Україна.

"Нас регулярно відвідують цікаві російські кораблі, і зараз нас відвідують кілька російських військових кораблів", - сказав міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ розслідує плівки з розмовами Медведчука, опублікованими Bihus.Info

"Ми пробували деескалацію, ми пробували різні методи, але наразі, поки Росія не змінить свого ставлення, досить важко зрозуміти, до чого ми дійдемо", - додав він.

Росія, за словами Воллеса, недавно провела "низку операцій, навмисно спрямованих проти Великої Британії", особливо це було відзначено в кінці минулого року, коли дев'ять російських кораблів були помічені в водах навколо Великої Британії.

Видання пише, що з 2013 року Велика Британія зафіксувала, щонайменше, 150 випадків появи поблизу її берегів сил російського військово-морського флоту, причому британські ВМС направляли свої кораблі для перехоплення або спостереження за переміщеннями російських.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Журі на мило»: Як у соцмережах обговорюють результат України на Євробаченні?

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити