image
 |  0 5 Квітня 2018 | 13:17

У Мінсоцполітики прогнозують зростання трудової міграції українців

Конкуренція з залучення працівників виходить на міжнародний рівень, попит на кваліфіковану робочу силу з України теж зростає.
Про це 05 квітня 2018 року повідомляє сайт «DT.UA».
Міністерство соціальної політики прогнозує найближчими роками посилення міграційних процесів в Україні за рахунок високого попиту на кваліфіковану робочу силу, заявила перший заступник міністра соціальної політики Ольга Крентовська в ході засідання Національної тристоронньої соціально-економічної ради.
За її словами, попит на українських заробітчан вище у найближчих сусідів - Польщі, Словаччині, Литві та Хорватії, передає УНІАН.
Через недостатнє економічне зростання, дефіцит кадрів на сьогодні не є критичним, але в середньостроковій перспективі ситуація загрожує економічній безпеці держави... Конкуренція за залучення працівників виходить на міжнародний рівень, попит на кваліфіковану робочу силу з України зростає, особливо у найближчих сусідів - Польщі, Словаччині, Литві, Хорватії, - сказала вона.

Крентовська зазначила, що міграційні процеси можуть посилитися найближчими роками.
Вона також додала, що, за підрахунками Спілки підприємців і роботодавців Польщі, для підтримки зростання економіки цієї країни необхідно залучити 5 мільйонів емігрантів, а, за оцінками польських експертів, загальна кількість виданих запрошень в 2018 році для українців складе 3 мільйони.
Крім того, заступник міністра розповіла про те, що до відомства надійшов запит від Міністерства праці, соціальних справ і сім'ї Словаччини. У запиті йдеться, що у зв'язку з розширенням виробництва словацьких підприємств та будівництва нових заводів, в перспективі 3-6 місяців в країні прогнозується дефіцит робочої сили на рівні 70-100 тисяч. Словацький уряд планує вирішити цю проблему за рахунок залучення працівників, у тому числі з України.
Згідно з результатами дослідження, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології на замовлення DT.UA 29,1% населення України замислювалися над тим, щоб виїхати з країни. У той же час 6,3% готові це зробити і вже вживають необхідних заходів.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити