image
 |  5 18 Січня 2020 | 17:36

У містечку на Волині на громадські ініціативи передбачають 100 тисяч

У Рожищі виділять 100 тисяч гривень на підтримку ідей жителів міста.

Про це інформується на сайті «Район.Рожище».

У Рожищі затвердили Програму підтримки ідей жителів міста. 100 000 гривень – таку суму передбачили посадовці Рожищенської міської ради на реалізацію ідей жителів міста на 2020-2021 роки.

У рамках документу запланували конкурс міні-грантів для вирішення проблем місцевого значення та організацію тематичних тренінгів для активних рожищан. Про це повідомили у громадській організації «Волинський Інститут Права».

З моменту, коли буде оголошено конкурс міні-грантів, подавати свої ідеї зможуть як місцеві громадські організації, так й ініціативні групи рожищан.

Пріоритетними напрямками майбутніх ініціатив стануть: благоустрій міського простору; покращення умов проживання та доступності людей з інвалідністю; організація дозвілля; покращення екологічної ситуації; збереження історико-культурної спадщини територіальної громади; впровадження енергозберігаючих заходів; підтримка та розвиток освітніх, культурних і творчих ініціатив.

Читайте також: Уряд «слуг народу» вирішив не фінансувати надбавку за престижність праці вчителям

«Минулого року Волинський інститут права реалізовував в Рожищі проект щодо вдосконалення співпраці між владою та громадським сектором. Під час різного роду обговорень ми виступили з пропозицією розробки та затвердження Програми підтримки ініціатив мешканців міста. Рада, що влада прислухалася до цієї ідеї.

Переконана, що реалізація такої Програми не лише покращить співпрацю між владою та громадськими активістами, а й наповнить Рожище новими цікавими та потрібними громадськими ініціативами», – вважає одна із співавторів Програми підтримки ідей жителів міста Рожище на 2020-2021 роки, керівниця Волинського інституту права Ірина Гайдучик.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити