image
 |  4 26 Квітня 2022 | 18:14

У місті на Волині демонтували пам'ятник енкаведистам-прикордонникам

Сьогодні, 26 квітня 2022 року у місті Володимир демонтували пам'ятник енкаведистам-прикордонникам, які служили СРСР.

Про це написали у спільноті "Твій Володимир"

Історик Віталій Скальський у своєму блозі писав, що цей пам'ятник – мандрівний. Без дати виготовлення та встановлення. Без авторства. Кілька разів то повернутий по осі, то перевезений в інше місце.«Цей пам'ятник колись стояв на місці чудового будинку родини Лимонників. Власників знищили нацисти-окупанти, а будинок знесли «визволителі». І поставили пам'ятник, який назвали «Невідомому солдату». Потім його розвернули в інший бік, бо не вписувався у якусь концепцію. У 1965 році комуністична влада на тому ж місці збудувала шпиль та «вічний вогонь».

Пам’ятник став непотрібний. Тож його перенесли на околицю міста. І перейменували на честь радянських прикордонників. Тих прикордонників, що сотнями затримували українців, євреїв, поляків, які утікали від нацистського терору на Волинь у 1939-1941 рр., та відправляли їх у в'язницю та табори. Тих прикордонників, що виселяли людей з їх батьківських земель та заганяли селян у колгоспи у «прикордонній зоні», – пише історик,  - повідомляє Район.Історія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смертельна ДТП на Волині: водій врізався в дерево

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити