image
 |  2 5 Листопада 2021 | 17:44

У місті на Волині котів визнали частиною екосистеми

У Володимирі з ініціативи місцевих зоозахисників безпритульних котів визнано частиною екосистеми міста.

Про це інформує сайт міста.

Таку практику застосовують у багатьох європейських країнах. Коти виконують дуже важливу роль, адже допомагають проводити дератизацію – скорочення популяції шкідливих та небезпечних гризунів у будинках. Отже, їх необхідно берегти, а кількість контролювати виключно гуманними методами.

Із настанням холодів зоозахисники б’ють на сполох – більшість багатоквартирних будинків ізолюють підвальні приміщення та горища від проникнення не лише холодного повітря, а й котів. А у зимовий період ці приміщення найчастіше стають прихистком для хвостатих безхатченків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині - ще одна смерть під колесами авто

Наразі у Володимирі-Волинському розробляється Програма захисту безпритульних тварин. А поки що виконавчий комітет Володимир-Волинської міської ради звертається до жителів громади з проханням не бути байдужими та внести вклад у поліпшення ситуації з безпритульними тваринами, стерилізуючи своїх домашніх улюбленців, аби їхнє потомство не поповнювало ряди безхатченків.

«Також не забувайте, що коти, хоч і гуляють самі по собі, усе ж потребують нашої підтримки й турботи. І те, що деякі з них живуть на вулиці, зовсім не значить, що ставитися до котів можна із жорстокістю. А чи не найбільша жорстокість у такому випадку – байдужість. Пам’ятайте, місто – це наш спільний дім, мешкати в якому має бути безпечно і комфортно усім», - йдеться у дописі.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити