image
 |  2434 19 Листопада 2023 | 17:49

У місті на Волині мешканці скидають будматеріали на узбіччя (ФОТО)

Інспектор з благоустрою Рожищенської міської ради постійно проводить рейди вулицями населених пунктів щодо дотримання жителями Правил благоустрою.

Про це повідомили 16 листопада на сайті Рожищенської громади.

Згідно з Правилами благоустрою міста Рожище, утримання і благоустрій територій підприємств, установ, організацій та прибудинкових територій, присадибних ділянок громадян, належних до них будівель і споруд проводиться власником або балансоутримувачами цих будинків, або підприємством, установою, організацією, з якими балансоутримувачами укладені відповідні договори на утримання та благоустрій прибудинкових територій.

«Проведення рейдів засвідчило, що найбільшою проблемою приватного сектору щодо благоустрою є складання будівельних матеріалів обабіч доріг, за межами присадибної ділянки та захаращення прилеглих до будинків і садиб територій. І це не просто псує благоустрій вулиці, купи піску, щебеню, інших будівельних матеріалів біля дороги перешкоджають руху пішоходів, змушують їх йти проїжджою частиною», – йдеться у повідомленні.

Для прикладу наводять результати рейду вулиці Коте Шилокадзе у Рожищі, де біля одного з будинків територія захаращена будівельним матеріалом, а біля іншого дбайливо висаджені квіти, що тішать око перехожого.

Здебільшого після проведення інспектором роз’яснювальної роботи та вручення припису, господарі приватних садиб усувають недоліки.

«Але варто попередити, що на тих, хто не реагує на вказані порушення, будуть складені адміністративні протоколи за статтею 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення, що загрожує їм штрафом», – попереджають у міській раді.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити