image
 |  2 26 Травня 2019 | 13:49

У місті на Волині на території міста зливають нечистоти

У Володимирі-Волинському відходи з вигрібних ям зливають на території комунального підприємства «Полігон», хоча міська рада стверджує, що у приймальний колодязь на території каналізаційної станції.

Про це повідомляє Волинь24.

Про це розповів громадський активіст Тарас Сватко у відеопроєкті «По той бік закону». Відео він розмістив на своїй сторінці у фейсбуці.

Коментуючи матеріал, громадський активіст пише: «Хочу наголосити на тому, що побачене вами на цьому відео відбувається щоденно на території міста. Це лише якась маленька частинка з того, що вдалося відзняти».

Тарас Сватко протягом 2018-2019 років фіксував на камеру, як асенізаційні машини зливають рідкі побутові відходи із приватного сектору на території комунального підприємства Володимир-Волинської міської ради «Полігон», що на вулиці Володимира Великого, 3. Хоча міська рада у відповідь на його запит у листі за підписом начальника УВКГ В.В. Власюка повідомила: «Рідкі відходи вивозяться асенізаційним транспортом і скидаються в приймальний колодязь на території головної каналізаційної станції на вулиці Князя Романа, 1 та в подальшому транспортуються на очисні споруди, де проходять механічну та повну біологічну очистку».

Водій асенізаційної машини-цистерни пояснив, що зливав відходи на території «Полігону» через несправність системи запалювання в авто, бо «якщо заглушу машину, вона не заведеться». Хоча випадки зливу нечистот на території «Полігону» були й раніше.

Аби дізнатися, чому комунальники допускають таке порушення, громадський активіст зустрівся з директором комунального підприємства «Полігон» Олександром Козичком (на відео – з 9 хв. 55 сек.).

«Я тобі не дозволяю знімати. Виключи камеру, бо я тебе зараз виключу», – відреагував на несподівану зустріч посадовець.

А далі пояснив, що асенізаційна машина зливає нечистоти на території «Полігону», коли несправна.

На зауваження Тараса Сватка, що таке порушення відбувається неодноразово, Олександр Козичко почав лаятись.

«Ще раз сказав: я з тобою даже говорити не хочу. Я тобі сказав: виключи камеру».

«Ні, не виключу», – стояв на своєму активіст.

«Виключиш, бо я тебе виключу. З території. Прийшов тут, дєятєль», – виялався чиновник.

«Ну-ну», – відреагував Тарас Сватко.

«Що ти нукаєш тут, щєнок за*баний», – сказав Олександр Козичко і почав виштовхувати автора відео з кабенету.

На зауваження Тараса Сватка, що кабінет – не є власністю директора, посадовець виштовхав активіста за двері.

Громадський активіст направив запит на адресу Державної екологічної інспекції у Волинській області. У ньому Тарас Сватко цікавився, чи були зафіксовані факти скидання рідких побутових відходів працівниками комунальних підприємств на території Володимира протягом 2018-2019 років.

З екоінспекції відповіли: протягом зазначеного періоду заходів державного нагляду (контролю) щодо комунальних підприємств на території Володимира-Волинського не проводили.

Більше – на відео.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку сімейний дебошир вкусив патрульну

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити