image
 |  2 9 Вересня 2023 | 23:31

У місті на Волині під час опадів затоплює парковку (ФОТО)

Вранці минулого четверга над Каменем-Каширським пройшов сильний дощ. І цього було достатньо, щоб створити незручності мешканцям. Окремі частини міста, вулиці та провулки залило, внаслідок чого рух ними виявився ускладненим для пішоходів, автотранспорту. Практично в непрохідне “море” перетворилася також і так звана в народі “укртелекомівська” парковка.

Того дня журналістам районки ледве вдалося знайти на ній місце, аби припаркувати своє авто, - пише газета Полісся.

З подібними труднощами зіштовхнулися не лише одні ми. Працівники Укрпошти, наприклад, які саме в цей час завантажували до автомобілів кореспонденцію, відправлення, газети, змушені були робити це, стоячи по щиколотки у воді. І така неприємна ситуація виникає щоразу під час злив.

– На території стоянки відсутня нормальна зливна система, є всього лиш один каналізаційний колодязь, який просто не в змозі впоратися з великою кількістю дощової води, – пояснює ситуацію заступник начальника ВПЗ м. Камінь-Каширський Людмила Куява. – Сьогодні рясно задощило, і от результат: вода скрізь, куди не глянь. А працівникам пошти треба за 10 хвилин завантажити мобільні пересувні відділення, за 20 хвилин – машини, котрі прямують до стаціонарних та виїхати на маршрути… Ось так у гумових чоботах, а якщо їх не захопили із собою, то босоніж борсаємося у воді. Машини ж бо мають вийти на маршрути вчасно, адже на нас чекають клієнти. Надіємося тільки на себе, власні сили, постійно самі той колодязь чистимо, хоча це не наші обов’язки. Користуючись нагодою, хотілося б звернути увагу влади міста. Бо ж страждають не тільки поштовики. Тут же розташовані торгові заклади, відділення Нової Пошти, завжди людно.

У міській раді, здається, дослухалися до зауважень і вже розробляють план, як вирішити цю проблему.

– Камінь-Каширський потребує розбудови нових дренажних систем для відводу зливових і ґрунтових вод. Адже наявні водостічні канави, мережі вже малоефективні, почасти зруйновані, зокрема, самими жителями міста. Внаслідок чого й виникають підтоплення. Тож за сприяння міської ради комунальні підприємства міста наразі продовжують виконувати роботи із облаштування таких систем, прокладають труби, чистять прийомні колодязі, канали, збільшують їх кількість. Часто нам допомагають містяни, співфінансують проєкти благоустрою. Завдяки подібній співпраці, скажімо, вдалося облаштувати системи відведення дощової води на кількох вулицях мікрорайону Порічани, на провулку Набережному та ряді інших. Щодо території у дворі біля Укрпошти, яку часто заливають рясні дощі, то ми мали розмови з деякими підприємцями, котрі орендують поруч приміщення. Вони висловили готовність долучитися до вирішення проблеми. З боку міської влади намагатимемося якнайшвидше владнати ситуацію, бо так не повинно бути, однозначно. Постараємося упродовж нинішнього року прокласти труби, аби звідси вода стікала у річку. Наразі ж працівники комунгоспу почистять наявний там колодязь, – зазначив міський голова Віктор Пась.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити