image
 |  7 11 Лютого 2023 | 19:23

У місті на Волині релігійна громада проголосувала за перехід у ПЦУ

У Нововолинську прихожани зібрались на зборах, щоб проголосувати за перехід їхньої громади до Православної церкви України.

Про це повідомляє Буг.

11-го лютого у Нововолинську біля Свято-Вознесенського храму на 15-му мікрорайоні зібрались парафіяни, які порвати зв’язки з росією та перейти з УПЦ мп до Православної церкви України.

Збори відбувалися біля храму. Мешканці реєструвались, обов’язково пред’являючи свої паспортні дані. Сам священник отець Віктор Мельник не захотів підтримати парафіян та на збори не з’явився. За словами очевидців, він прийшов зранку до зібрання, зачинив храм та пішов.

За рішення про перехід і за те, щоб Віктор Мельник більше не був настоятелем даного храму, одноголосно проголосували 74 члени релігійної громади, ніхто не висловився проти та не утримувався.

Ініціатором та головою зборів виступав місцевий мешканець, голова ОСББ та депутат міської ради Руслан Влодарчик. Секретарем зборів був Демчук Володимир. За їх результатами складений відповідний протокол. Збори пройшли відносно спокійно. За порядком слідкувала поліція.

Нагадаємо новина про збори щодо переходу церкви була оголошена 10-го лютого. На захід запрошували усіх бажаючих, які хотіли долучитись до вирішення подальшої долі храму.

Першим у Нововолинську до ПЦУ, після прийняття томосу, перейшла релігійна громада вулиці Панасівської ще у 2019 році, у якій до речі колись також правив отець Віктор Мельник. Вже на початку повномасштабного вторгнення росії, 10-го квітня релігійна громада храму святих рівноапостольних Кирила та Мефодія також прийняла рішення про відлучення московського патріархату та приєднання до ПЦУ.

Нині в лоні Української православної церкви, що підпорядковується російській православній церкві, досі лишаються три храми у Нововолинській громаді: Низкиницький монастир, Храм святого Великомученика і Цілителя Пантелеймона (біля 4 шахти) та УПЦ в Благодатному.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині священник хотів взяти на поруки чоловіка, який згвалтував неповнолітню

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити