image
 |  0 21 Листопада 2018 | 18:24

У місті на Волині ринок може перетворитися на сміттєзвалище

Начальниця ковельського РЖКП №2 Наталія Гейко каже, що комунальне підприємство вже попередило підприємців центрального госпрозрахункового ринку про розірвання з ними договору щодо вивозу сміття.

Щоправда, за її словами, таких на увесь базар нараховується лише троє. Члени постійної депутатської «житлово-комунальній» комісії, звісно ж, поцікавилися причиною такого радикального рішення, – пише ПроКовель.

«В нас там сплачує за сміття три людини. Ми їм дали попередження, що розриваємо договір. І запропонували людям заключити безпосередньо з ринком, тому що заключені договори з трьома людьми, а вивозимо сміття з усього ринку. Ніхто не дозволяє виносити сміття на кучу. Згідно з договорами, що з нами заключні, приїжджає машина, і в той період ви маєте принести і викинути своє сміття. Створення стихійного сміттєзвалища – це проблема не ЖЕКу – це проблема людей, які його створюють», – мовила Наталія Гейко.

Депутат міської ради Ігор Пініс, який теж є підприємцем на центральному ринку, стверджує, що комунальники не поспішають вивозити побутове сміття, тому воно постійно нагромаджується. Окрім цього, депутат наполягає, що сюди усякий непотріб ще й зносять мешканці прилеглих житлових багатоповерхівок, тому тут завжди брудно. 

А начальниця ЖЕКу переконувала присутніх, що машина щоранку його забирає, втім, уже за кілька годин воно чомусь знову з’являється на тому ж місці. 

Представник громади в міському парламенті Сергій Янок запропонував встановити на території ринку контейнери для роздільного сміття, щоб люди не витрачали час на очікування комунальної машини. 

Начальник УКБ та ЖКГ міськвиконкому Андрій Стернічук повідомив, що у Ковелі до кінця року облаштують перші шість майданчиків (огороджені, з накриттям) у районі вулиці Володимирської для роздільного збору сміття. 

Однак, що стосується ринку, то Гейко у своєму рішенні була непохитною: підприємці мають укласти договори на вивіз сміття з адміністрацією ринку. 

Депутатів така позиція комунальника дуже занепокоїла, адже вони побоюються, що в такому разі територія ринку може перетворитися на суцільне сміттєзвалище.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити