image
 |  5 27 Січня 2022 | 20:33

У місті на Волині відбулася виставка предметів сакрального мистецтва

В історичному музеї презентували відреставровані предмети сакрального мистецтва XVIII-XIX століть.

Про це стало відомо з офіційного сайту міста.

26 січня в історичному музеї ім. О. Дверницького відбулось відкриття виставки предметів сакрального мистецтва XVIII-XIX століть. У виставці представлені ікони, скульптури та дерев’яний хрест із надписами. Це остання партія відреставрованих експонатів, яку нещодавно передали музею працівники Львівської філії Національного науково-дослідного реставраційного центру України.

Як зазначив під час відкриття виставки директор історичного музею Володимир Стемковський, співпраця з львівськими реставраторами розпочалась більше десяти років тому і за цей час за кошти державного бюджету було відновлено понад пів сотні ікон та скульптур, які зберігаються у фондосховищах музею міста Володимир. Серед них чимало унікальних та рідкісних експонатів. До музею вони потрапили в роки закриття храмів у Володимир-Волинському районі. Проте достеменно невідомо з храму якого саме села кожна ікона. Крім цього, ікони є як католицькі, так православні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині підприємець підробив документи та привласнив понад мільйон на ремонті доріг

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити