image
 |  2 22 Серпня 2022 | 12:51

У монастирі на Волині освятили новий храм

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл освятив церкву на честь Жінок-мироносиць на території Свято-Покровської жіночої обителі в с. Тростянець Ківерецького деканату (Луцький район).

Про це інформує Волинська єпархія Православної Церкви України.

У 10-ту неділю після П’ятдесятниці під час освячення Божого дому та літургії з високопреосвященним зокрема молилися: декан монастирів єпархії архімандрит Константин (Марченко), ківерецький декан протоієрей Іван Семенюк, інше духовенство, намісниця обителі ігуменя Галина (Стець).

Відбулася традиційна хресна хода навколо храму, а також молитва перед чудотворною іконою Тростянецької Божої Матері, яка зберігається у парафіяльній церкві Святої Трійці.

У серпні 2019 року керуючий єпархією відправив чин заснування цієї святині та поставлення хреста, освятив наріжний камінь майбутньої будівлі монастиря. Тоді ігуменя Марія (Ігнатенко) – перша його намісниця – говорила: тут має бути домовий храм, келії, приміщення для паломників і господарські споруди. Церковця була мрією матінки, яка після важкої хвороби відійшла до Бога 6 жовтня минулого року.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити