image
 |  0 21 Липня 2020 | 17:09

У МОЗ знову віднесли Волинь до регіонів, де не можна послаблювати карантин

Сім областей України не відповідають критеріям для послаблення карантину.

Про це свідчать дані, оприлюднені на сайті Міністерства охорони здоров’я України. 

Вінницька, Волинська, Закарпатська, Івано-Франківська, Львівська, Харківська та Чернігівська області не готові до послаблення карантину через несприятливі епідеміологічні умови.

Як нагадали у міністерстві, регіоном зі значним поширенням COVID-19 вважається такий, у якому наявна одна з наступних ознак:

— завантаженість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19, становить більш як 50%;

— середня кількість тестувань методом полімеразної ланцюгової реакції та імуноферментного аналізу становить менше, ніж 24 на 100 000 населення протягом останніх семи днів;

— коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 становить більш як 11%;

— показник динаміки зростання випадків інфікування COVID-19 становить більш як 10%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: COVID-19: на Волині — 3 318 (+37) підтверджених випадків, в Україні — 60 166 (+760)

Відтак, Закарпатська область не відповідає критеріям для послаблення карантину за кількістю завантажених лікарняних ліжок – цей показник становить понад 74%.

На Волині та Харківщині реєструється зависока кількість нових випадків (16,11% та 11,45% відповідно), а на Чернігівщині тестуванням охоплені лише трохи більше 15 людей на 100 тисяч населення.

Вінницька область має зависоку динаміку зростання нових випадків коронавірусної інфекції – 12,51%, а Івано-Франківська та Львівська області не відповідають умовам послаблення карантину одразу за двома критеріями – кількістю нових випадків COVID-19 та динамікою зростання інфікування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині – 37 нових підтверджених випадків COVID-19, у Луцьку і на Ратнівщині – загиблі

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити