image
 |  9 10 Вересня 2020 | 22:47

У МВФ «підвис» новий транш Україні, а Білорусі відмовили в $900 мільйонах

Представник МВФ Джеррі Райс на брифінгу заявив, що дискусії з приводу поточної програми stand by тривають.

Про це повідомляє «OBOZREVATEL».

«Я не можу назвати дату місії з першого її перегляду», – сказав він.

За словами Райса, підтримку незалежності та цілісності НАБУ, Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, Вищої антикорупційного суду – це попередня умова поточної програми підтримки МВФ.

Крім того він зазначив, що переговори між самопроголошеною владою в Білорусі і Фондом про надання країні фінансової допомоги закінчилися провалом. Білорусь претендувала на $900 млн.

«Угоди досягнуто не було. Ми не знайшли способів подолати суттєві розбіжності щодо належних заходів реагування на нинішні труднощі», – підкреслив Райс.

Він додав, що каменем спотикання став інструмент для прискореного фінансування, в рамках якого фінансовий інститут надає допомогу державам, які постраждали від поширення COVID-19. При тому, що цей механізм не містить ніяких жорстких умов, але для його використання потрібні гарантії прозорості та прийняття належних політичних заходів для боротьби з вірусом і відновлення економічної стабільності.

В результаті Білорусь відмовилася гарантувати дотримання «заходів із стримування пандемії відповідно до рекомендацій ВООЗ, що є стандартною процедурою для всіх країн», які претендують на кошти МВФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна посідає останні позиції в рейтингу економічної свободи

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити