image
 |  4 8 Березня 2023 | 19:16

У МЗС України висловили солідарність з грузинським народом

У МЗС України висловили солідарність із грузинським народом в його прагненні продовжити розбудову європейського майбутнього Грузії, а також наголосили, що уважно слідкують за подіями в Тбілісі.

Про це повідомляє УНН.

Міністерство закордонних справ України уважно слідкує за подіями в Тбілісі, зазначили у відомстві.

"Як держава, яка прагне здобути членство в Європейському Союзі, Грузія має неухильно ґарантувати громадянам їхні основоположні права та свободи, зокрема право на мирний протест.

Ми також взяли до уваги намір Президентки Грузії Саломе Зурабішвілі ветувати закон про так званих «іноземних агентів», який підважує діяльність громадянського суспільства. Поділяємо позицію ЄС про те, що проєкт закону в його нинішній редакції суперечить європейським цінностями та стандартами", - йдеться у заяві відомства.

У МЗС також висловили солідарність із грузинським народом в його прагненні продовжити розбудову європейського майбутнього Грузії.

Масові протести в Тбілісі почалися 7 березня після ухвалення парламентом у першому читанні закону про "іноземних агентів". Лідери опозиції закликали своїх прихильників виходити на вулиці, на площі перед парламентом зібралося кілька тисяч людей. Під час акції сталися сутички протестувальників із поліцією. Застосували водомети.

Як зазначено, у центрі Тбілісі до пізнього вечора тривало протистояння прихильників опозиції та силовиків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Протестувальники в Грузії будують барикади і прориваються в будівлю парламенту

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити