image
 |  0 14 Грудня 2017 | 13:27

У Нацполіції об’єднають карний розшук і кримінальну розвідку

Для покращення ефективності роботи поліції у цьому питанні заплановано злиття функцій двох підрозділів кримінальної поліції – Департаменту карного розшуку та Департаменту кримінальної розвідки.
Про це 14 грудня 2017 року повідомили у Департаменті комунікації Національної поліції України.
Про це йшлося, 12 грудня, під час робочої наради керівництва Національної поліції України та представників Посольства США в Україні.
Перший заступник глави Нацполіції – начальник кримінальної поліції В’ячеслав Аброськін презентував концепцію оновленого підрозділу – Департаменту кримінальної розвідки. Він підкреслив, що основним напрямком роботи цього департаменту стане боротьба з організованими злочинними угрупуваннями та кримінальними «авторитетами».
Ми пропонуємо, не ламаючи структури кримінальної поліції, ввести основний практичний оперативний підрозділ, який займатиметься основною тактичною задачею – боротьбою з організованою злочинністю, – зазначив він.

Голова Національної поліції України Сергій Князєв наголосив, що створення окремого підрозділу стане дієвим інструментом у налагодженні більш ефективної та реальної роботи поліції у боротьбі з організованою злочинністю.
Це дасть змогу оптимізувати роботу Департаменту карного розшуку, працівники якого діють переважно «від місця злочину» – тобто працюють над розкриттям злочинів, вчинених  в умовах неочевидності. Натомість Департамент кримінальної розвідки працюватиме «від особи» – документуючи злочинну діяльність кримінальних «авторитетів» та очолюваних ними ОЗГ, – зазначив Сергій Князєв.

Під час наради її учасникам продемонстрували спрощену структуру підрозділу. Вона буде максимально ефективною та дозволить мінімізувати кількість керівних посад, натомість збільшивши кількість оперативних працівників.
Представники Посольства США в Україні високо оцінили ідею створення такого підрозділу та підтримали її.
Нагадаємо, у поліції оголошено конкурс на посади керівників підрозділів детективів.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити